Επιστρέφουν τα καλάθια των χωριών με προορισμό τις πόλεις

KTEL

Οι πολλές οικονομικές υποχρεώσεις του Δεκεμβρίου, ΕΝΦΙΑ, Εφορεία, τέλη κυκλοφορίας και πολλά άλλα τρέχοντα έξοδα, βάζουν εμπόδιο στις χριστουγεννιάτικες επισκέψεις ετεροδημοτών στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας.

Αν κανείς ρωτούσε τα προηγούμενα χρόνια πολίτες της περιοχής για πιθανές επισκέψεις συγγενικών τους προσώπων στα χωριά τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα απαντούσαν θετικά. Πλέον οι γονείς και παππούδες περνούν τις γιορτές μοναχικά μιας και τα οικονομικά των συγγενικών τους προσώπων δεν επαρκούν να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις, πόσο μάλλον για πολυήμερες ή ολιγοήμερες αποδράσεις.

Κατ’ αυτό τον τρόπο οι γονείς και οι συγγενείς φροντίζουν για τα παιδιά και τα δικά τους πρόσωπα.

Προετοιμάζονται για να στείλουν τους χαιρετισμούς σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως αυτά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κι άλλων πόλεων.

Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται τα ασυνόδευτα δέματα μέσω ΚΤΕΛ. Ασυνόδευτα δέματα που πέραν της αγάπης περιλαμβάνουν κρεατικά από το χωριό με κυρίαρχα κοτόπουλα ντόπια και γαλοπούλες που θα στολίσουν το γιορτινό τραπέζι.

Όπως παλιά λοιπόν. Επιστροφή στις αξέχαστες εποχές όταν τα γιορτινά καλάθια αποστελλόταν τις γιορτινές ημέρες στους συγγενείς προσφέροντας χαρά και προέβαλαν την αγάπη και τη στήριξη.