Επί ξύλου κρεμάμενοι οι αγρότες

αγρότες11

Έντονα είναι τα παράπονα και των αγροτών της Φαρκαδόνας για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται τη φετινή χρονιά στην καταβολή των ποσών που αντιστοιχούν στην ενιαία ενίσχυση.

Κι αν τα προηγούμενα χρόνια οι αγρότες της περιοχής μας, άλλα και ευρύτερα της χώρας είχαν εξοφληθεί τη πρώτη δόση που αντιστοιχούσε στο 50% επί του συνόλου, φέτος μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει ευρώ με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων τους.

Οι πληροφορίες που συγκέντρωναν τα κεντρικά ΜΜΕ και είχαν αποτυπωθεί και μέσω ρεπορτάζ του “KriniLive” έκαναν λόγο ότι η πρώτη δόση θα πιστωνόταν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στα μέσα του Νοέμβρη. Δυστυχώς δεν ευσταθούσαν μιας κι μέχρι σήμερα τα χρήματα του 50% δεν πιστώθηκαν. Κι αν κάποιοι αισιοδοξούσαν ότι το Δεκέμβρη θα πιστωνόταν το σύνολο των χρηματικών ποσών, δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν θα απογοητευτούν, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αγρότες θα πληρωθούν στην παρούσα φάση και μέσα στο Δεκέμβριο χωρίς να προσδιορίζεται η ημερομηνία το 90%.

Όλα αυτά έρχονται να προβληματίσουν τον αγροτικό κόσμο που περιμένει να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις τους μιας και προ ημερών ξεκίνησε η νέα καλλιεργητική περίοδο για τα σιτηρά και οι οφειλές προς τους γεωπόνους τρέχουν.