Εορταστικό και συνάμα συγκινητικό το απόγευμα της Τρίτης στην Κρήνη για τη γιορτή της Αγίας Αικατερίνης

Εορταστικό και συνάμα συγκινητικό το απόγευμα της Τρίτης για την Κρήνη. Κλήρος και λαός της ευρύτερης περιοχής Φαρκαδόνας υποδέχτηκαν το νέο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος και χοροστάτησε στον Εσπερινό στο φερώνυμο εξωκκλήσι της Αγίας, Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης.

Την περσινή χρονιά ανήμερα της εορτής οι κάτοικοι της Κρήνης είχαν υποδεχτεί τον ποιμενάρχη μας, ως Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως μας. Φέτος με τη Χάρη του Θέου τον υποδέχτηκαν και έλαβαν τις πατρικές ευχές και την ευλογία ως Μητροπολίτη.

Φτάνει να σημειωθεί ότι αποτελεί τιμή για το χωριό της Κρήνης η παρουσία του Σεβασμιότατου, καθώς είναι η πρώτη σε χωριό της Φαρκαδόνας και η πρώτη εκτός της έδρας των Τρικάλων σε περιφερειακή περιοχή.

Για μια ακόμη χρονιά από νωρίς το απόγευμα άρχισαν να καταφθάνουν στην Κρήνη και στο εξωκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης δεκάδες πιστών, από την περιοχή της Φαρκαδόνας, των Τρικάλων αλλά και των όμορων νομών της Λάρισας και της Καρδίτσας.

Η θαυματουργός Χάρη της Εικόνας της Αγίας Αικατερίνης που φυλάσσεται στο Ναό, τα οράματα των πιστών, και η ευλογία που αναδύεται μέσα από την Ιερά πηγή, άνωθεν του όρους, όπισθεν της εκκλησίας, πλημμύρισαν την εκκλησία με κόσμο.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας ακόμη και βρέφη γονάτισαν μπροστά στην Εικόνα, καταθέτοντας τις ελπίδες τους, ακουμπώντας τα προβλήματα και τους πόνους τους και ζητώντας λύτρωση. Μια λύτρωση που μονάχα ο Κύριος μπορεί να χαρίσει, φτάνει να πιστέψουμε και οι ίδιοι, εκ βάθους ψυχής. Φυσικά κι όταν η λύτρωση στα προβλήματά μας αργεί να φάνει, ίσως κι αυτό αποτελεί τη δοκιμή του Θεού προς τα τέκνα του. Να δοκιμάσει την πίστη τους και τη δύναμη της ψυχής τους προς Εκείνον.

Στο βίο της Αγίας Αικατερίνης, στην υπομονή και στα μαρτύρια που βίωσε μέχρι το τέλος της αναφέρθηκε στο Θείο Κήρυγμα ο πατέρας Δημήτριος .

Ο νέος μας Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος κάλεσε το ποίμνιο να ακολουθήσει το δρόμο της Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, και των υπολοίπων Οσίων, Αγίων της Εκκλησίας μας, που αποτελεί το δρόμο της ελπίδας και της Σωτηρίας για την Ουράνια Βασιλεία.

Ευχαρίστησε κλήρο και λαό για την υποδοχή, εκφράζοντας τη βαθιά συγκίνηση του για την αγάπη του κόσμου.

Μετά το πέρας του εσπερινού διανεμήθηκε στους πιστούς από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά των κατοίκων  και του δήμου Φαρκαδόνας (Πέλιννα)

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τετάρτη με την τέλεση του όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.