Ένταση στο Δ.Σ. Φαρκαδόνας για την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας κατά τη συζήτηση του θέματος της αναπροσαρμογής ή μη των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Μετά τις εντάσεις που σκιαγράφησαν το σκηνικό στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας ψηφίστηκε η αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών με αυξήσεις. Με την αναπροσαρμογή διαφώνησαν ο κ. Α. Παπαγεωργίου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μιχάλης Μπαγιώτης και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Έργων κ. Δημήτρης Χαλκιάς, η κα Παναγιώτα Γάτσιου και ο Απ. Θωμόπουλος.

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Μεριβάκης κανείς δεν θέλει να ψηφίσει την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών, ωστόσο αναγκάζονται λόγω των συνθηκών.

Ήδη παρουσιάζεται ένα έλλειμμα της τάξης των 400.000 ευρώ και επιβάλλεται η αναπροσαρμογή. Από την αναπροσαρμογή θα εξοικονομηθούν 160.000 ευρώ.

Αναφορικά με την αναπροσαρμογή ο δήμαρχος υποστήριξε ότι οι τρεις Δημοτικές Ενότητες έχουν διαφορετικούς συντελεστές με υψηλότερους τους Πελινναίους και χαμηλότερη την Οιχαλία. Οπότε κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει συμψηφισμός προκειμένου να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις και να πληρώνουν όλοι με τους ίδιους συντελεστές.