Ενημερώθηκαν για τις αξίες της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομίας οι μαθητές του Γυμνασίου Οιχαλίας

Βιωματικές δράσεις που προωθούν τις αξίες της παράδοσης, του πολιτισμού και της τοπικής κουλτούρας και κληρονομιάς προωθεί το Γυμνάσιο Οιχαλίας μέσα από παρεμβάσεις που υλοποιούνται στο σχολείο.

Στόχος η γνωριμία των έφηβων μαθητών με την τοπική ιστορία και παράδοση, τις ρίζες και τα ήθη του τόπου μας.

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Βιωματικών Δράσεων στη Β΄ Γυμνασίου στο Γυμνάσιο Οιχαλίας προσκλήθηκε ο  χοροδιδάσκαλος και πρόεδρος του Κέντρου Λαογραφικής Έρευνας  «Ο Απόλλων» κ. Παπαγεωργίου Αθανάσιος. Με αφορμή το θέμα μας «Γνωρίζω την πολιτιστική κληρονομιά μέσα απ’ τους παραδοσιακούς χορούς», τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μετά από συνέντευξη μαζί του να μάθουν περισσότερα για το επάγγελμα του και την αξία του παραδοσιακού χορού.

Στη συνέχεια, έγινε επίδειξη και ανάλυση παραδοσιακών φορεσιών της Θεσσαλίας και τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να διδαχθούν από τον κ. Παπαγεωργίου χορούς της Θεσσαλίας. Το βιωματικό σεμινάριο χαροποίησε και ικανοποίησε τα παιδιά που εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθεί στο επόμενο τρίμηνο. Το σχολείο ευχαριστεί θερμά τον κ. Παπαγεωργίου, τη διευθύντρια του σχολείου κα. Ρούλα Σκανδάλη και τους καθηγητές που διευκόλυναν τη διεξαγωγή του δίωρου αυτού «σεμιναρίου».