Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας στην Οιχαλία

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Οιχαλία από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας

Στην ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση όλης της κοινωνίας, στόχευε η νέα δράση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας, η δράση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Οιχαλίας (μπροστά από το πρώην Δημαρχείο). Ο κοινωνιολόγος και η ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής συνεργάστηκαν με την ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας, διανέμοντας υλικό (ενημερωτικά φυλλάδια, κονκάρδες και σελιδοδείκτες) και συζητώντας για τα θέματα της βίας εναντίον γυναικών, με πολίτες της Οιχαλίας.

Τα στελέχη των δύο φορέων, εκτός από τους κατοίκους της περιοχής, ενημέρωσαν και τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Οιχαλίας συζητώντας μαζί τους για την κακοποίηση των γυναικών την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία. Επίσης δόθηκαν πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρουν το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων και τo Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας. Παρόντες στην δράση ενημέρωσης ήταν ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπυρίδων Αγνάντης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής  Πολιτικής, Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος Δήμου Φαρκαδόνας  κ. Ειρήνη Κακαϊτσα και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Φαρκαδόνας κ. Γιώργος Γεωργίου. 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων  Βίας δήμου Τρικκαίων παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα κάθε είδους βίας ή πολλαπλών διακρίσεων, στεγάζεται στην πόλη των Τρικάλων, επί της οδού Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς (κτίριο Ε ΚΑΠΗ – έναντι ΔΕΗ) και υλοποιείται στο πλαίσιο της Ενταγμένης Πράξης «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στη Θεσσαλία/Δήμος Τρικκαίων», με Κωδικό ΟΠΣ 5000586 του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) «Θεσσαλία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).