Εκτονώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Φαρκαδόνα

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα σ’ όλο το Δήμο Φαρκαδόνας από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού

Σημάδια εκτόνωσης έδειξαν από το πρωί της Δευτέρας τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας μετά την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού το περασμένο Σαββατοκύριακο. Χιλιάδες στρέμματα στις κοινότητες Ζάρκου, Πηνειάδας, Κεραμιδίου, Κλοκοτού πλημμύρισαν από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού σε μια από τις μεγαλύτερες πλημμύρες του χρόνου που διανύουμε. Το ευτυχές γεγονός στην παρούσα χρονική περίοδο, είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των εκτάσεων που πλημμύρισαν έμεινε ακαλλιέργητο λόγω χειμώνα, ένα περίπου 6.000 στρέμματα με σιτηρά, δέντρα, μυδική, βυθίστηκαν στα νερά και στη λάσπη.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Φαρκαδόνας, ξεκίνησαν να εμφανίζονται τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όπου ουσιαστικά, οι μεγάλοι όγκοι νερού που διοχετεύονταν στην κοίτη του Πηνειού, από περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας, αύξησαν ραγδαίως την στάθμη των υδάτων. Αποτέλεσμα ο Πηνειός ποταμός στην περιοχή της Φαρκαδόνας, που χαρακτηρίζεται ως ζώνη ανάσχεσης των υδάτων, άρχισε να υπερχειλίζει σε αγροτικές εκτάσεις.

Στην περιοχή της Φαρκαδόνας και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σήμανε συναγερμός από το βράδυ του Σαββάτου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχό0ν προβλήματα. Μάλιστα τα ξημερώματα της Κυριακής τέθηκε σε λειτουργία το αντλιοστάσιο του Κεραμιδίου για την διαχείριση των αυξημένων  όγκων υδάτων που έρρεαν στην κοίτη του Ενιπέα ποταμού που διέρχεται της κοινότητας ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής διεκόπη η κυκλοφορία στην συνδετήρια γέφυρα που ενώνει τις κοινότητες Κλοκοτού και Μαραθέας του γειτονικού Δήμου Παλαμά.

Το πρωί της Δευτέρας τα παραπάνω χωριά επισκέφθηκε κλιμάκιο του Δήμου Φαρκαδόνας με επικεφαλής τον δήμαρχο, Σπύρο Αγναντή, συνοδευόμενος από τους αρμόδιο αντιδήμαρχο, Γιάννη Γεωργολόπουλο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Βασίλη Κουκώνη, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, προκειμένου να δούν από κοντά το έντονο πλημμυρικό φαινόμενο.

Ο κ. αντιδήμαρχος Γιάννης Γεωργολόπουλος, τόνισε ότι η πλημμύρα ήταν η μεγαλύτερη του χρόνου.

«Αυτή τη φορά το νερό που έφθασε στην περιοχή μέσω του Πηνειού και των παραποτάμων του είναι περισσότερο από πέρυσι. Οι εκτάσεις που πλημμύρισαν στα χωριά του Δήμου ξεπερνούν τις 60 χιλιάδες στρέμματα ενώ μεγάλος αριθμός εξ αυτών ήταν καλλιεργήσιμος με σιτηρά, μηδική, δενδροκαλλιέργειες που παραδόθηκαν στα ορμητικά νερά του Πηνειού.

Σημαντική ζημιά έχει υποστεί και η αγροτική οδοποιία, για την οποία ζητάμε τα απαραίτητα κονδύλια. Τα χρήματα που μας έδωσαν πέρυσι για να φτιάξουμε τους δρόμους που είχαν καταστραφεί από τον Ιανό, ήταν λίγα», τόνισε ο κ. Γεωργολόπουλος.


1 σχόλιο

  1. Νάτσινας ξανθος
    13/12/2021 στις 22:56

    Βροχή μιας μέρας είναι ρέεεε,κάθε φορά βγαίνουν φωτογραφίες κ την επόμενη φορά πάλι τα ίδια,έτσι παίρνουν τις αντιμισθίες,χωρίς σχέδιο για τα μικροφραγματα και πρόληψη για το φυτικό-ζωικό κεφάλαιο,ακόμη κ ανθρώπινα ατυχήματα που υπάρχει κίνδυνος από τα παμπάλαια αναχώματα?