Εκπληρώθηκε και επίσημα το τάμα του Κώστα Κοκκινίδη

Τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός εις μνήμη του Αγίου Βαρθολομαίου, στο παρεκκλήσι που ανέγειρε με προσωπικά του έξοδα ο δημοτικός σύμβουλος

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, πιστοί, συναντήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην θέση «Εικονίσματα» του Γριζάνου, για να τιμήσουν την μνήμη του Αποστόλου Βαρθολομαίου, στο εξωκλήσι που ανέγειρε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας, κ. Κώστας Κοκκινίδης.

Σε ανάμνηση του χωριού του, του Αγίου Βαρθολομαίου Φλώρινας, ο κ. Κοκκινίδης εκπλήρωσε το τάμα του, για την ανέγερση προσκυνηταρίου, που φέρει το όνομα του ενός εκ των δώδεκα Αποστόλων του Χριστού, Βαρθολομαίου. Το προσκυνητάρι ανεγέρθηκε στην περιοχή Εικονίσματα του Γριζάνου, ένα χώρο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος από πολύ παλιά με τους κατοίκους της κοινότητας, μιας και τις ημέρες του Πάσχα και της Δικαινησίμου μεταφέρονται οι Εικόνες και τελείται Παράκληση. Ο χώρος διαμορφώθηκε, περιφράχτηκε με προσωπικά έξοδα του κ. Κοκκινίδη και πλέον αποτελεί χώρο λατρείας για τον ίδιο, την οικογένεια του, αλλά ταυτόχρονα και τους πιστούς, κατοίκους της κοινότητας.

Φέτος για πρώτη φορά παραμονή του εορτασμού τελέστηκε, Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας, με τη συμμετοχή κατοίκων του χωριού αλλά και όμορων διαμερισμάτων.

Τις ευχές προς τους πιστούς αλλά και τον κ. Κοκκινίδη και την οικογένεια του μετέφερε ο εφημέριος του χωριού, π. Βασίλειος, ο οποίος ευχήθηκε ο Απόστολος Βαρθολομαίος να προσφέρει υγεία και δύναμη σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην οικογένεια των δωρητών, που προσφέρθηκαν για να ανεγείρουν το Παρεκκλήσιο για την προσκύνηση.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του Αποστόλου, επισημαίνοντας ότι τα επόμενα χρόνια, όταν κοπάσει η λαίλαπα της πανδημίας, ο εορτασμός θα γίνει ξεχωριστός με την διοργάνωση πέραν των θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις το παρών έδωσαν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Μιχάλης Μπαγιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Δημότσιος και οι πρόεδροι Γριζάνου και Αχλαδοχωρίου κ.κ. Ευανθία Κακαδιάρη και Βασίλης Κουτσοδήμος.