Διπλά τα «μπιλιετάκια» για εφορεία και ΟΓΑ

oga

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι οι αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας για την αποπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών της δεύτερης δόσης του ΟΓΑ.

Μαζί με τη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ οι αγρότες έχουν μια ακόμη οικονομική υποχρέωση προς το κράτος, αυτής της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, σε πολλές των περιπτώσεων «τσιμπημένες» προς τα πάνω σε σχέση με παρελθούσες οφειλές.

Κι όλα αυτά σε μια εποχή που οι αγρότες δεν έχουν λάβει ακόμη τα χρήματα από τις κοινοτικές ενισχύσεις, δεν έχουν πληρωθεί από τα βαμβάκια που πούλησαν τους προηγούμενους μήνες μιας και ακόμη δεν έχει καθοριστεί η τιμή, όταν γενικώς έχουν να λαμβάνουν από το κράτος τα ποσά που αντιστοιχούν στην επιστροφή του ΦΠΑ παρελθόντων ετών.

Εντούτοις το κράτος τους ζητά να σπεύσουν σε Τράπεζες και ΕΛΤΑ μέχρι την Δευτέρα για να αποδώσουν τα χρήματα.

Φυσικά χωρίς καθυστερήσεις, ασχέτως αν τα ειδοποιητήρια του ΟΓΑ σε πολλούς δικαιούχους απεστάλησαν μόλις την Πέμπτη και θα πρέπει να εξοφληθούν έως τη Δευτέρα.

Αναρωτήθηκαν άραγε κάποιοι που θα βρουν τα χρήματα αυτοί οι άνθρωποι σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών και μάλιστα μέσα σε Σαββατοκύριακο.

Αυτό για εκείνους μάλλον αποτελεί λεπτομέρεια.