Δυναμικά κινήθηκαν και θα κινηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι αγρότες της Φαρκαδόνας

agrotes4-864x400_c

Δυναμική ήταν η παρουσία Φαρκαδόνιων αγροτών στην πανελλαδική σύσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή Μπλόκων στον γειτονικό Παλαμά Καρδίτσας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας από πλευράς «Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αποστόλης Θωμόπουλος ενώ έδωσαν το παρών πλήθος απλών γεωργών που νιώθουν το μέλλον τους αβέβαιο.

Στη σύσκεψη μετά την εξέταση της τρέχουσας κατάστασης αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων με διάφορες μορφές τοπικά και κλιμάκωση σε πανελλαδικό συντονισμό με στήσιμο μπλόκων με τρακτέρ το δεύτερο 15νθήμερο του ερχόμενου Γενάρη.

Ήδη από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας στη Φαρκαδόνα, στους Ταξιάρχες και σε άλλα σημεία του νομού έχουν παραταχτεί τρακτέρ στις εισόδους των χωριών, πανέτοιμα για τη στιγμή που θα δοθεί το σήμα της εκκίνησης για την κάθοδο στις κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του τόσο ο κ. Αποστόλης Θωμόπουλος, όσο κι άλλοι αγροτοσυνδικαλιστές του νομού θα συνεχίσουν από εδώ και στο εξής τις επισκέψεις σε όλα τα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας με σκοπό την ενημέρωση των αγροτών. Παράλληλα θα απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που όπως ισχυρίζονται αποτελούν το μοναδικό τρόπο για να αντιληφθεί η κυβέρνηση το μέγεθος του προβλήματος που θα δημιουργήσει στην μικρομεσαία αγροτιά το πακέτο μέτρων.

Στα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα που προωθούν ΕΕ και κυβέρνηση, περιλαμβάνονται:

  • Μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις που θα φτάσουν μέχρι και το 60%, συνολικά, έως το τέλος 2019 που θα διαρκέσει η νέα ΚΑΠ και νέοι αποκλεισμοί μικρομεσαίων αγροτών απ’ αυτές.
  • Νέοι περιορισμοί στην αγροτική παραγωγή.
  • Βαριά φορολογία από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος, με συντελεστή 26% και με προκαταβολή στο 100% του φόρου της επόμενης χρονιάς.
  • Αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • Κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου και μεγάλη αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.
  • Τριπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ.
  • ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, χωράφια.
  • Επιβολή υψηλότερου φόρου σε αγροτικά προϊόντα, όπως το κρασί και το τσίπουρο.