Δεν ξεχνά τα πάτρια χώματα ο Κώστας Κοκκινίδης

Ο δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας για να νιώθει ακόμη πιο κοντά με τον χωριό του και να μην το ξεχνά ποτέ αποφάσισε να ανεγείρει στο Γριζάνο και στην τοποθεσία των Εικονισμάτων ένα Ναϊδριο, αφιερωμένο στον Άγιο Βαρθολομαίο, προστάτη του τόπου καταγωγής του, στο νομό Φλώρινας

Μπορεί το γνωμικό να αναφέρει «όπου γης και πατρίς» εννοώντας ότι κάθε άνθρωπος  μπορεί να ζήσει σε οποιοδήποτε σημείο της γης και να αγαπήσει τον καινούριο τόπο όπου εγκαταστάθηκε, ωστόσο ο γενέθλιος τόπος δεν μπορεί να ξεχαστεί από την μνήμη μας.

Αυτό συμβαίνει και με την περίπτωση του Κώστας Κοκκινίδη, του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας. Μπορεί εδώ και αρκετές δεκαετίες να είναι εγκατεστημένος στην περιοχή μας, να αγαπά την περιοχή μας και να προσφέρει σε αυτή με την ενασχόληση του με τα κοινά και την επιχειρηματική του δραστηριότητα, ωστόσο δεν ξεχνά τα πάτρια χώματα, αυτά του Αγίου Βαρθολομαίου, της Δημοτικής Ενότητας Περάσματος του Δήμου Φλώρινας. Ενός μικρού προσφυγικού χωριού, 200 περίπου κατοίκων, προσφύγων, τόπο που υπεραγαπά και επισκέπτεται συχνά μιας και τον συνδέουν πολλά.

Ο κ. Κοκκινίδης για να νιώθει ακόμη πιο κοντά με τον χωριό του και να μην το ξεχνά ποτέ αποφάσισε να ανεγείρει στο Γριζάνο και στην τοποθεσία των Εικονισμάτων ένα Ναϊδριο, αφιερωμένο στον Άγιο Βαρθολομαίο. Κατά αυτό τον τρόπο και το χωριό του θα θυμάται αλλά θα τιμά και τον Άγιο Βαρθολομαίο, προστάτη του χωριού του. Ο ίδιος επισκέπτεται σχεδόν σε καθημερινή βάση το σημείο για να προσευχηθεί αλλά και να ανάψει το καντηλάκι του Αγίου. Μάλιστα με προσωπικά του έξοδα πέραν της ανέγερσης του Ναού, φρόντισε να περιφράξει το χώρο και ταυτόχρονα να τον εμπλουτίσει με δέντρα τα οποία όταν θα αναπτυχθούν θα προσφέρουν σκιά και δροσιά στους περιπατητές. Ειδικά την περίοδο του Πάσχα όπου τελείται η Θρησκευτική εκδήλωση λιτάνευσης των Εικόνων, ο χώρος θα προσφέρει όαση δροσιάς και πνευματικής ξεκούρασης.

Ευχή όλων ο Άγιος Βαρθολομαίος να μεσιτεύει για των ίδιο και την οικογένεια του, για τους κατοίκους του Γριζάνου και τους πατριώτες του που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά του. 

KRINI LIVE