Δεν αποκλείεται να δούμε πρόεδρο του Δ.Σ. Φαρκαδόνας από την αντιπολίτευση

Στις 9 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η θητεία του νυν προέδρου Βασίλη Κουκώνη, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενδιαφέρον από συμβούλους της πλειοψηφίας

Αντίστροφα ξεκίνησε να μετρά ο χρόνος για την εκλογή νέου προεδρείου στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας, αλλά και της ανάδειξης των νέων μελών στην Οικονομική Επιτροπή, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Φαρκαδόνας.

Οι αρχαιρεσίες έχουν προγραμματιστεί για τις 9 Ιανουαρίου, δεύτερη Κυριακή του χρόνου, μιας και η πρώτη συμπίπτει αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΚΡΗΝΗ LIVE» ο νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας κ. Βασίλης Κουκώνης, αναμένεται να παραδώσει σκυτάλη στις 9 Ιανουαρίου. Καλά επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν πως ο νυν πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, με αποτέλεσμα να αναζητείται νέος πρόεδρος.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Γεωργολόπουλος, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την προεδρία, με αποτέλεσμα να εξετάζονται όλα τα δεδομένα. Εξάλλου όπως ισχυρίστηκε η εν λόγω θέση είναι άκρως υπεύθυνη και απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις, όπως και χειρισμό, καθώς ο πρόεδρος έχει να χειριστεί όχι έναν αλλά 27 συμβούλους.

Πάντως ο ίδιος δεν απέκλεισε το γεγονός στην τελευταία περίοδο του υπάρχοντος Σώματος να δούμε πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου από την αντιπολίτευση.

Για την ιστορία και όπως αναφέρει ο αυτοδιοικητικός νόμος, αν σε περίπτωση δεν κατατεθεί υποψηφιότητα από την πλειοψηφία, τότε μεταβαίνουμε στην δεύτερη παράταξη, ενώ αν δεν υπάρξει πάμε στην αμέσως επόμενη μέχρι να υπάρξει ενδιαφέρον.