Αποκέντρωση των Υπηρεσιών του Δήμου Φαρκαδόνας ζήτησε ο Βαγγέλης Ζαφείρης

DSC_0247

Την αποκέντρωση των Υπηρεσιών ζήτησε κατά τη πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας ο δημοτικός συμβουλος της συμπολίτευσης κ. Βαγγέλης Ζαφείρης.

Ο κ. Ζαφείρης σημείωσε ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου Φαρκαδόνας μπορούν να λειτουργήσουν και σε άλλες περιοχές πέραν της έδρας του τοπικού ΟΤΑ αποσυμφορίζοντας το δημαρχείο και διευκολύνοντας τους πολίτες.

Μια τέτοια κίνηση υποστήριξε θα συναντούσε τα θερμά σχόλια των πολιτών που συνωστίζονται αρκετές στιγμές στο δημαρχείο, διανύοντας αρκετά χιλιόμετρα ακόμη για ένα απλό έγγραφο.

Άμεση απάντηση στο αίτημα του κ. Ζαφείρη ήρθε να δώσει ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης ο οποίος υποστήριξε ότι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες είναι η δημιουργία δεύτερου ΚΕΠ Υγείας στην Οιχαλία ενώ μελλοντικά θα εξεταστεί και η σύσταση ανάλογης δομής στη Δημοτική Ενότητα Πελινναίων.

Η δημιουργία του τρίτου ΚΕΠ Υγείας στους Πελινναίους δεν βρήκε απόλυτα σύμφωνο τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας κ. Ηλία Καραμάνο, ο οποίος υποστήριξε πως ίσως η συγκεκριμένη δομή στην εν λόγω ενότητα να μην είναι αναγκαία μιας και οι Ταξιάρχες απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα, και το Γενικό Νοσοκομείο.

Τα λεγόμενα του προέδρου προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του αντιδημάρχου Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Τσιακάρα, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά όλα για τη Φαρκαδόνα και το Νεοχώρι, για εμάς τίποτα.».