Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους αντιδημάρχους της Φαρκαδόνας

Στις 6 Νοεμβρίου λήγει η θητεία των τεσσάρων αντιδημάρχων και αναμένονται οι αποφάσεις από το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Σπύρο Αγναντή

Για τις 2 Ιανουαρίου 2022 μετατίθεται σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών η εκλογή των νέων προεδρείων των δημοτικών συμβουλίων. Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» η διαδικασία μέχρι πρότινος ήταν προγραμματισμένη για την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, ωστόσο υπήρξαν τροποποιήσεις στον αρχικό σχεδιασμό με αποτέλεσμα αυτή να μετατεθεί για τις αρχές του χρόνου.

Ως προς αυτό το γεγονός, οι νυν πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων του νομού μαζί και της Φαρκαδόνας, ο κ. Βασίλης Κουκώνης, λαμβάνουν μια ολιγόμηνη παράταση στα καθήκοντά τους.

Κατά αυτό τον τρόπο, υπάρχει μια πίστωση χρόνου στα προεδρεία, αλλά και στους δημάρχους του νομού, για να λάβουν τις αποφάσεις και τις προτάσεις που θα καταθέσουν σχετικά με τους νέους προέδρους.

Κι αν στην περίπτωση των προέδρων δόθηκε κάποια μικρή παράταση δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη θητεία των αντιδημάρχων στο Δήμο Φαρκαδόνας, των οποίων η θητεία λήγει στις αρχές Νοεμβρίου.

Οι κ.κ. Γιάννης Γεωργολόπουλος, Αντιδήμαρχος Έργων και Οικονομικών, Βαγγέλης Κοσμάς, Καθαριότητας, Ειρήνη Κακαϊτσα, Υγείας, Παιδείας και Κοινωνικών Θεμάτων, Θανάσης Ζώτος, Πολιτισμού, θα εκτελούν χρέη μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου, όπου και λήγει η θητεία τους. Ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις αποφάσεις που θα λάβει ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι αν ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, αποφασίσει να αντικαταστήσει τους δημάρχους ή σε κάποιους από τους προαναφερθέντες ανανεώσει την θητεία τους.

Ειδικότερα η ομάδα του δημάρχου απαρτίζεται από 9 συμβούλους και συγκεκριμένα Βασίλης Κουκώνη, Γιάννη Γεωργολόπουλο, Ευάγγελο Ζαφείρη, Ελένη Στεργίου-Μπότη, Κακαϊτσα Ειρήνη, Βαγγέλη Κοσμά, Ανδρέα Παπαγεωργίου, Θανάση Ζώτο και Γιώργο Γεωργίου.

Από τους προαναφερθέντες ο Βασίλης Κουκώνης δεν μπορεί να αναλάβει νέα καθήκοντα μέχρι και την λήξη της θητείας του, ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θεωρείται βέβαιη η παραμονή του και η συνέχεια της θητείας του Γιάννη Γεωργολόπουλου, ενώ απομένουν τρεις θέσεις αντιδημάρχων που ίσως τυχόν αντικατασταθούν.

Μέχρι στιγμής από την έναρξη της θητείας δεν έχουν αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχου οι κ.κ. Βαγγέλης Ζαφείρης, Ανδρέας Παπαγεωργίου και Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα δημοτικού συμβούλου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, λαμβάνοντας την έδρα του πρώην δημάρχου Φαρκαδόνας, Γιάννη Σακελλαρίου, μετά το θάνατό του.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Γεωργίου θεωρείται ως επικρατέστερος για να λάβει μια θέση από τις Αντιδημαρχίες του Δήμου.

Βέβαια όλα τα παραπάνω αποτελούν σενάρια και πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται μέχρι και σήμερα κι όλα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που θα λάβει ο δήμαρχος Φαρκαδόνας εντός της επόμενης εβδομάδας.