Μετά το πρόσφατο ψήφισμα συμπαράστασης του Δήμου Φαρκαδόνας στον αγώνα που ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα οι αγρότες της περιοχής μας και του συνόλου του νομού Τρικάλων, ένας ακόμη κλάδος εκφράζει την αλληλεγγύη του.

Ο λόγος για το Σύλλογο ΕΒΕ Φαρκαδόνας, η διοίκηση του οποίου με κείμενό της εκφράζει την αλληλεγγύη στα δίκαια αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων.

Ο Σύλλογος ΕΒΕ απευθυνόμενος στους αγροτοκτηνοτρόφους της Φαρκαδόνα ς και ευρύτερα δηλώνει ότι στέκεται δίπλα τους, σ΄ όλους τους αγώνες για την επιβίωση, για την αποτροπή των αντί λαϊκών νόμων που ξεκληρίζουν τους αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες.

«Μπροστά μας έχουμε μεγάλες μάχες για τα καυτά προβλήματα που αφορούν το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων (ασφαλιστικό, φορολογικό). Τι ανάπτυξη μπορεί να περιμένει ο επαγγελματίας, ο αγρότης με την αύξηση φορολογίας 26% προκαταβολής φόρου στο 100%, ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και τους στάβλους και τριπλασιασμό της ασφαλιστικής εισφοράς, τη μείωση των συντάξεων και όλων των παροχών, με την παράλληλη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα ασφαλιστικά ταμεία; Μας κοροϊδεύουν λέγοντας ότι θα πάρουν ισοδύναμα μέτρα και παράλληλα προγράμματα. Είναι παγίδες και μεγάλα ψέματα. Η πολιτική αυτή μας αφανίζει. Ανεξάρτητα τι ψηφίσαμε στις εκλογές δεν πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα να εμφανίζουν ότι συναινούμε στη σφαγή τη δική μας και των οικογενειών μας», τόνισε ο πρόεδρος των ΕΒΕ Φαρκαδόνας κ. Ξάνθος Νάτσινας.

Ο πρόεδρος κάλεσε τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους επαγγελματοβιοτέχνες σε κοινή πάλι για την ανατροπή της πολιτικής που τους εξαφανίζει και τους ταπεινώνει, τόσο τους ίδιους, όσο και ολόκληρη την κοινωνία.

ebe
ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Ξάνθος Νάτσινας