Αγανάκτησαν πλέον από τις διακοπές ρεύματος επιχειρήσεις του Γριζάνου

Νέα πολύωρη διακοπή ρεύματος προγραμματίστηκε για την Πέμπτη, προκαλώντας τις εύλογες αντιδράσεις της εταιρείας Υφαντής ΦΕΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ που έρχεται αντιμέτωπη με τεράστια προβλήματα από τις διακοπές ρεύματος

Εντείνονται οι αντιδράσεις επιχειρηματιών σε κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας και συγκεκριμένα του Γριζάνου από τις συχνές, πολύωρες διακοπές ρεύματος από την ΔΕΔΔΗΕ για την εκτέλεση εργασιών. Αναμφίβολα οι επιχειρήσεις αλλά και κάτοικοι δεν διαφωνούν με τις εργασίες. Οι αντιδράσεις οφείλονται στο γεγονός ότι οι εργασίες διεξάγονται σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση και για αρκετές ώρες ή ακόμη και ολιγόλεπτες ή ολιγοδευτερόλεπτες διακοπές, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στις τοπικές επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα τα παράπονα εστιάζονται και σε κατοίκους, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είναι εξαρτώμενοι από συσκευές οξυγόνου και για να λειτουργήσουν απαιτείται ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα παράπονα τους εκφράζουν για μια ακόμη φορά διοίκηση και προσωπικό της εταιρείας Υφαντής ΦΕΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ στο Γριζάνο Τρικάλων. Διαμαρτύρονται από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος στην περιοχή που έχει ως συνέπεια τη μη ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.

Οι αντιδράσεις και τα παράπονα εργαζομένων της εταιρίας ήρθαν να ενταθούν από την ενημέρωση που έλαβαν για την 4ωρη διακοπή ρεύματος που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 23 Ιουνίου με τις όποιες τεράστιες συνέπειες για την επιχείρηση.

Καθυστερήσεις στην παραγωγή που θέτει σε κίνδυνο την διαχείριση των πρώτων υλών ζωτικής προέλευσης, από την παραλαβή μέχρι και την επεξεργασία τους για την παραγωγή προϊόντων, αποσυντονισμός ευαίσθητου ηλεκτρονικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα να επέρχονται σοβαρές υλικές ζημίες σε μηχανήματα των γραμμών παραγωγής, να απαιτείται κάθε φορά επαναπρογραμματισμός όλων των PLC, ώστε να επανεκκινήσει η λειτουργία των γραμμών παραγωγής, περικοπή εργασίας για τους εργαζόμενους σε ειδικά δύσκολους καιρούς, αλλαγή εργασιακού προγράμματος, αλλά και χαμένος χρόνος είναι μερικά από τα προβλήματα που έρχεται η εν λόγω εταιρία αλλά και πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην κοινότητα.

Φτάνει να σημειωθεί ότι συνεχεία των ιδίων προβλημάτων  το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου του 2022  και ώρα 09:40 έλαβαν χώρα πάνω από 10 επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος  διάρκειας πενταλέπτου, με αποτέλεσμα να απορυθμισθεί πλήρως το πρόγραμμα της γραμμής παραγωγής (plc) και να τεθεί αυτή εκτός λειτουργίας. Προκειμένου μάλιστα να προμηθευτεί η εταιρία το αναγκαίο για την αποκατάσταση της εν λόγω ζημίας ανταλλακτικό, εκτός από το μεγάλο οικονομικό κόστος απόκτησής του, απαιτείται, για την παράδοσή του, και η παρέλευση 5 εργάσιμων ημερών, ενώ στο ίδιο ως άνω χρονικό διάστημα η συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Σε δύσκολους καιρούς για όλους, οικονομικούς και ανταγωνιστικούς, οι υπεύθυνοι της εταιρίας κρατούν μια επιχείρηση στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας με υψηλής ποιότητας προϊόντα και προσφέροντας εργασία σε δεκάδες άτομα, έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα, για τα οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

Καλούν την ΔΕΔΔΗΕ να τροποποιήσετε το χρόνο διακοπής του ρεύματος για την Πέμπτη 23/06/2022 και μάλιστα αυτή να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της εργασίας της επιχείρησης.

Να αποκαταστήσει άμεσα τα πολύ σοβαρά προβλήματα, που σχετίζονται με την συνεχή και αδιάκοπη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην επιχείρηση, με τέτοιο τρόπο μάλιστα, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Για τοπ παρόν ζήτημα τέλος να υπογραμμιστεί ότι η επιχείρηση κοινοποίησε εξώδικο στη ΔΕΔΔΗΕ ζητώντας άμεσες λύσεις στο πρόβλημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.