“Η κεντρική γέφυρα των Τρικάλων”

Γράφει ο επαναπατριζόμενος Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλας

trikala-kentriki-gefyra

“Επιτέλους τέλειωσε η συντήρηση της κεντρικής γέφυρας Τρικάλων που είχε κουράσει τους τρικαλινούς και τους είχε απογειώσει την περιέργεια, όσο αφορά το αποτέλεσμα της.

Όμορφη είναι, συντηρήθηκε και τις βάλανε τα καλά της. Όσο για τις ελλείψεις, θα γίνουν μετά τις γιορτές, όπως ακούμε να λένε. Από κει και μετά η αλλαγή της, ανταποκρίνεται στο μερκαντιλιστικό πνεύμα-παζάρι των ημερών και λιγότερο στην ιστορία και στην παράδοσή της. Προφανώς θα διώξουν και τους καστανάδες…

Αν με ρωτούσε κανείς θα έλεγα, προτιμώ την παλιά, και η δωρεά των 50 χιλιάδων ευρώ…, καλά να είναι οι δωρητές, έχουνε, δίνουν…, να πήγαινε σε τρικαλινές οικογένειες που δεν έχουν να φάνε. Ατόπημα της ΤΑ να αλλάξει τη γέφυρα, όπως και των δωρητών, οι οποίοι θα μπορούσαν την προσφορά τους να τη διανείμουν αλλιώς. Ο Πολιτισμός δε φαίνεται μέσα από βιτρίνα και εν πάση περιπτώσει τα 50 χιλιάδες ευρώ θα μπορούσαν να κλείσουν πολλές τρύπες σε δρόμους στην πόλη και  στις γειτονιές και να  διόρθωναν, κάπως, τις παιδικές χαρές.

Τέλος η επαναφορά της γέφυρας, όπως ακούμε, με τα παράθυρα που βλέπαμε κάτω το νερό, τα παγκάκια της και τα λουλούδια της θα κοστίσουν κάμποσες παράδες. Έχουνε περισσέψει από τη δωρεά ή θα δώσουν και μια δεύτερη… Δεν ελπίζουμε σε τίποτα διότι η ελπίδα στηρίζεται σε προϋποθέσεις. Και προϋποθέσεις, η ΤΑ και όχι μόνο των Τρικάλων, δε διαθέτει. Εκτός και αν γίνονται θαύματα. Πάντως αυτός ο τόπος πονάει. Και πονάει πολύ. Χρόνια Πολλά”

 «Ε.Ε.» – Τρίκαλα  Δεκέμβριος 12   2015   www.fasoulas.de       pelasgos@fasoulas.de